Szerszámgép felújítás

2019-08-03

Köszörűgép felújítás

Hagyományos és CNC vezérlésű sík és palástköszörűk felújítása.
2019-06-05

Excenter présgép felújítás

Présgépek automata adagoló rendszerének tervezése, gyártása.
2019-05-05

CNC vezérléscsere

Elöregedett CNC vezérlők cseréje NCT típusokra.

Miért lehet fontos a szerszámgép felújítás?

A kiváló állapotú, és a megfelelően funkcionáló szerszámgépek megléte számos iparágban elengedhetetlen. Ugyanis akár a legkisebb mértékű meghibásodás is komoly károkat képes okozni, amelyek nem csupán plusz költségeket, de akár komoly veszélyt is okozhatnak.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy az ilyen típusú berendezéseket rendszeresen ellenőrizzük, és megvizsgáljuk az állapotát.

Ugyanis így még időben lehet észlelni az esetleges hibákat vagy éppen a hiányosságokat.

Ennek köszönhetően pedig gyorsan és hatékonyan kezdődhet el ezek javítása, vagy szükség szerinti cseréje. Az MP Trend Kft. szakszerű és kiváló minőségű szolgáltatást nyújt a szerszámgép felújítás során.

Hogyan történik a szerszámgép felújítás?

A szerszámgép felújítás megkezdése előtt minden esetben végzünk egy alapos helyszíni felmérést. Ennek során pontosan és precízen meg tudjuk határozni a szerszámgép hibáit, valamint azok okát is. Csupán a részletes állapot felmérés után adunk a megrendelőink számára egy árajánlatot, valamint egyeztetjük a javításra vonatkozó lehetőségeket.

A szerszámgép felújítás során a gépek mechanikus összeszerelését követően az elektromos alkatrészek felszerelését és kábelezését is elvégezzük. Beépítésre kerül az új vezérlés is. Ezután élesztjük a gépet, majd befejezésül a teljes körű geometriai mérést végezzük el. A szerszámgépeket az átadást megelőzően alaposan teszteljük, ennek köszönhetően Önnek mindenképpen hibamentesen, és kiváló állapotban juttatjuk el.

Miért érdemes minket választani?

Cégünk 2002-es alapítása óta hatalmas fejlődésen és bővítésen ment keresztül. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már a lehető legkorszerűbb technológiákat tudjuk alkalmazni a szerszámgép felújítás során.

2007 óta rendelkezünk egy 1100 m2-es üzemcsarnokkal, mely kiválóan alkalmas a különböző gépalkatrészek felújítására és újragyártására is egyaránt. Ezen kívül széles körű és rendszeresen karbantartott gépparkunk, valamint eszközeink is jelentős mértékben járulnak hozzá a gyors és az eredményes munkához.

A pontos alkatrészek javítása vagy újragyártása után a CNC koordináta mérőgépünkkel 600x550x500 mm-es mérettartományban be tudjuk mérni.

A szerszámgép felújítás során minden esetben igyekszünk teljesíteni az Önök kéréseit és igényeit. Elsődleges célunk ugyanis, hogy a megrendelőink teljes mértékben elégedettek legyenek az általunk végzett munkával. Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a szolgáltatásainkkal kapcsolatban, keressen minket bizalommal!

 

Szerszámgép felújítás a gazdaságos megoldás

Számos vállalkozás életében óriási szerepet játszanak a szerszámgépek. Ha ezekből egy is meghibásodik a termelésen is meglátszik, ami a bevétel csökkenéséhez vezet. Mi megkeressük és helyre hozzuk a hibát, amire garanciát is vállalunk. Bár ezek a masszív gépek szinte elpusztíthatatlannak néznek ki, az idő vasfoga az állandó igénybevétel miatt ezeket sem kíméli.

Amilyen óriásinak és robusztusnak néznek ki, annyira érzékenyek, hiszen minden gépezetnek vannak gyengepontjai, amelyre érdemes figyelmet szentelni. Megesik, hogy be sem indul, aminek az oka lehet valamilyen bonyolult elektronikai meghibásodás, vagy egy egyszerű vezeték, biztosíték cseréjével máris segíteni tudunk. A szerszámgép felújítás akkor szükséges, amikor a levegő-rendszer szorul javításra.

Természetesen ez sem jelenthet gondot számunkra. A szerszámgép felújítás egyébként rendkívül népszerű szolgáltatás. Akadnak olyan háztartási berendezések, amelyeknek a cseréje egyszerűbb és gazdaságosabb, mint a javítása. A szerszámgép felújításánál épp az ellenkezője érvényes.

Az alkatrészek pótlása és gyártása egyszerűen, és gyorsan megvalósítható. Egy CNC gép vezérlő egysége újra programozható. Nem igazán akad számunkra olyan feladat, amivel szakembereink ne tudnának megbirkózni. Ezt a fajta tudást, nem lehet csak úgy tankönyvek alapján elsajátítani, hiszen a megfelelő tapasztalat kiemelten fontos szerepet játszik ezen a téren. A szerszámgép felújítás kizárólag az adott modell pontos és alapos ismerének elsajátításával valósulhat meg. Ebből van egy pár a piacon!

Összefoglalva a fentieket, minden régi, öreg szerszám vagy ipari gépe életében eljön az a pillanat, amikor már üzembiztonsága instabillá válik, termelése nem hatékony. A szervizköltsége magasabb, ezáltal veszteséget okozva. A gépek vezérlése teljesen elavult, egyes speciális részek beszerzése nagyon költséges, vagy már nem is lehetséges. Ilyenkor mérlegelve a lehetőségeket inkább új gépebe fektet vagy felújíttatja.

A szerszámgép felújítás mellett szóló érvek:

A szerszámgépek felújítása, olyan, mint egy autóvásárlás, költséghatékony megoldást jelenthet azok számára, akik mindennapi munkájukat végzik ilyen berendezésekkel. Sokat nyomhat a latban, hogy a szerszámgép felújítása jóval kevesebb ideig tart, mint egy új gép vásárlása, ahol a szállítás több időt vesz igénybe. Ez megjelenik a megrendelések pontos és gyors gyártásában, kiszállításában, hiszen sokszor már régiós szinten nagy a konkurenciaharc.

A gépeknél több szinten történhet a felújítás. A teljes körű karbantartás esetében a gép kenőanyag cseréje is megtörténik, az elektromos és a mechanikus rendszerek vizsgálata mellett. A teljes körű karbantartás célja, az az, hogy a gép állapotát hosszú távú, üzembiztos működése érdekében megóvjuk, a régi gép teljesítményét fokozzuk, hogy a lehető legjobban közelítése meg az új gép teljesítményét.

A szerszámgép felújítás utáni előnyök:

  • Rendkívüli precizitás
  • Rövidebb ciklusidő
  • Nagyobb termelékenység
  • Felhasználó barát kezelés

Szerszámgép felújítás szakszerűen

A szerszámgépek szerepe létfontosságú a gyártásban és a különféle munkálatokban, ezért fontos, hogy kiválóan működjenek és előrébb vigyék a folyamatokat. A technika rohamos fejlődése miatt előfordulhat, hogy a régi gépek elavulnak, nem képesek megfelelni az elvárásoknak. Ha Ön is szeretné a szerszámgép felújítást profi szakemberekre bízni, akkor a legjobb helyen jár! Szakszerűen, mindig az Ön igényei szerint végezzük el a modernizációs munkálatokat, hogy Önt és cégét még hosszúévekig kiszolgálják. Forduljon hozzánk bizalommal! A profi munka garantált!